Time game: játék az idővel
Gyógyegér: Mikor érsz rá, hogy találkozzunk?
Lány: Leghamarabb talán három hét múlva szerda este…
Gyógyegér: Az nekem is jó… Szuper!

Az idővel való játék nagyon fontos eleme a Kódnak. Alapelv, hogy midig egy kicsit szűkíteni kell az időkeretet, akár egy telefonbeszélgetés időtartamáról, akár egy randi hosszáról, akár a lány rendelkezésére álló idődről van szó.

A túlvonzódó férfi azonnal válaszol a nő leveleire, ha egy lehetséges randiról van szó minden programját lemondja és mindig a nő rendelkezésére áll. Teszi ezt egyrészt azért, mert semmi nem fontosabb számára, másrészt mert azt hiszi ezzel imponál a lánynak. Holott nagyon nem imponál. Ösztönös szinten semmiképp sem vonzó egy állandóan rendelkezésre álló pasi. 
Ha megkérdezel egy nőt, tudatos szinten nyilván azt fogja mondani neked, hogy azt szeretné, ha a lovagja sokat tudna vele lenni...Tudatos szinten ez lesz a sablon válasz. De vajon mit szólt volna pár százezer éve az ősasszony, ha őstulokunk azt mondja, hogy most egy ideig a párja nem megy el mamutvadászatra, mert inkább vele, a nővel akar lenni… Ez a család kihalását jelentette volna, így szóba sem jöhetett, mint alternatíva…Ha nem kérdezgeted a nők semmitmondó tudatos üzemmódját, hanem inkább megnézel néhány igazán szerelmes egyedet, azt fogod látni, hogy legtöbbjük olyan pasival van, aki csak korlátozott időben ér rá a lányra. 

Akár milyen nehéz is erre rászánnod magad, erős érzelmi érintettség esetén, tedd Te is ezt! Ha valami programod van, azt nem szabad keresztülhúzni a lány miatt, mert azzal automatikusan csökkented a tiszteletét, és vele együtt az érdeklődési szintjét is… Ha a kapcsolat kialakulásának a fázisában minden este felhívod a lányt, és egész nap kontaktusban maradsz vele, akár telefonon, msn-en, vagy emailen keresztül, akkor tökéletesen kommunikálod vele, hogy nem tudsz nélküle létezni. Ne tedd!!!

Az sem jó, ha mindig a rendelkezésére állsz. Ha éjjel nappal a közelében vagy, éjjel nappal él az MSN beszélgetés köztetek, ha a nyakán lógsz valamilyen formában, akkor sosem fogod megkapni a hiánycikknek kijáró érdeklődési szintet. 

Amennyiben el tudod kerülni ezt a tapadós stílust, bizonyítod számára, hogy van életed rajta kívül is. Ha intelligensen adod ezt elő, megmutatod neki, hogy az értékes idődért versenybe kell szállnia, ami már a bizonytalanság-szenvedély fejezet tárgykörébe tartozik.

Fontos az is, hogy mindig „kitöltött időt” kommunikálj!

Ha a lány megkérdezi, mit csináltál tegnap, akkor sose mondd, hogy otthon ütem és unatkoztam. Ez kiábrándító tud lenni. Helyette mondj valami ilyesmit: „Reggel egy kis viszontszívességet tettem egy ismerősömnek, aztán dolgoztam egy kicsit, majd ebédre hívott egy munkatársam ( v. munkatársnőm, attól függően, hogy mennyire érzed feszíthetőnek a húrt… ;) ),” és így tovább! Hiszen nem vagy egy unalmas, „velem-semmi-sem-történik alak”. Ha az vagy, hazudj valamit, és gyorsan találj magadnak valami értelmes elfoglaltságot! :p 


Ha a lánnyal beszélsz, soha ne lógj órákat a telefonon, éreztesd, hogy van más dolgod is. Ill. ne csak éreztesd, hanem legyen más dolgod is. Egy idő után mindenképp köszönj el!

Alapvető Kódszabály, hogy a kapcsolat kialakulásának a fázisában mindig te kezdeményezd az interakciók befejezését! Te köszönj el előbb, te tedd le a telefont, te mondd, hogy menned kell. Ahogy a kapcsolat megszilárdul, úgy ezek a dolgok is feledésbe merülhetnek, de amíg gyenge lábakon áll a történet, addig észben kell őket tartani. 

szexpartnerek pua srác körül
Mire figyelj:


· Rendkívül intelligensen add elő ezt az elvet. Ha menned kell, udvariasan köszönj el, legyél kedves, éreztesd vele, hogy szívesen maradnál, de sajnos fontos kötelességed van.

· Ne legyél tuskó, aki állandóan a mobilján lóg. Mindig legyél vele kedves és tisztelettudó, de ne ő legyen (látszólag ) az első pont az életedben!


Ezzel a taktikával megmutatod, hogy aktív ember vagy, ami sokat sugall egy nőnek: tudod merre mész, vezetői képességeid vannak, versenyeznie kell az idődért. Más vagy, mint a sok rajongó srác, akik a nyakán lógnak, és az ő idejéért könyörögnek. 

Gyanakodni fog, hogy esetleg más lányok is lehetnek az életedben (különben miért lennél olyan elfoglalt), és végül kihívásnak fogja érezni, hogy vonzereje segítségével elcsábítson a többi tevékenységedtől, hiszen tudod: a nők imádják a kihívást jelentő férfiakat!

Az idő kezelése amúgy fontos pontja Kódnak. Általában egy jól Kódolt férfi mindig szűkíti az időt. Ha egy bulin kialakul egy nagyon jó beszélgetés egy lánnyal, akkor a gyógyegér sokáig marad. A Kódférfi akkor lép le, amikor még javában tart a beszélgetés, és szikrázik a levegő. 

Ebben az esetben a lányban emlékként a szikrázó beszélgetés képe marad meg, és nem a menetrendszerűen kihűlt beszélgetés nyoma fog keveredni a másnap emlékeivel. Amikor ilyen esetben a Kódférfi lelép, a lány, vagy a jelenlevő társaság minden bizonnyal marasztalni fogja, de a Kódférfi nem hagyja magát meggyőzni. Udvariasan a következő napi fontos teendőire hivatkozik, és elegánsan távozik.

A Kódolt pasi a randit is akkor hagyja abba, amikor a túllépett a randi bevezető fázisán, felért annak a csúcsvonalára, és nem várja meg, amíg elindul a lefelé ívelő fázis. 

Ugyanezt teszi telefonbeszélgetések, és gyakorlatilag minden interakció közben. Ha választani kell, akkor a kapcsolat kialakulásának a fázisában az idő legyen inkább szűk, mint tág. Ha már együtt fogjátok tolni a bevásárlókocsit, akkor úgysem menekülhetsz majd, élvezd ki ezt, amíg lehet, annak tudatában, hogy ezzel az érdeklődési szintjét növeled, de maximálisan tartsd be az udvariasság szabályait.