A Vonzalom anatómiája:

szexpartner kacsint

A kicsit megfoghatatlan vonzalom szót helyettesítsük innentől kezdve inkább a magas érdeklődési Egy érdektelen nőt meghódítani képtelenség.

Egy tényleges és értékes kapcsolat csak akkor jöhet létre, ha a nő erősen vonzódik a pasihoz. A vonzás, illetve a magas érdeklődési szint döntően három tényezőből épül fel:

A pasi tiszteletéből, amit annak a gondolkodás és viselkedésmódja vált ki.

A bizonytalanságból, amit a pasi elérhetőségének korlátozottsága, és a versenytársak jelenléte vált ki.

Jó viszonyból a férfi és a nő között, amit a pasi jó kommunikációs készsége eredményez.

A Kód elvkészlete, amit minden részterületnél alkalmazni fogunk, három alapvető részből áll, melyeket mind egy szóval foglalunk össze. A tisztelet rész vázolja majd a nőkre gyakorolt vonzerő alapfeltételeit. Ez a rész a belső játék, mellyel magadat hozod olyan formába, hogy vonzó jelenséggé válj a nők szemében. 

A bizonytalanság elvkészlete fogja katalizálni a vonzalom már pislákoló lángjait a lányban, és a barátság elveinek tökéletes ismerete fogja biztosítani, hogy ideális társasága lehess a nőnek, másképp, mint a gyógyegerek, akik bár lehet, hogy sok időt töltenek a lány társaságában, mégsem tekinti őket az célpontjuk igazi partnernek sosem!

Tisztelet

Mit ért a Kód az alatt a tisztelet alatt, amit a nőnek jó esetben irányodban táplálnia kellene? 

Azt a fajta érzést, ami abból táplálkozik, hogy felismeri benned a gondolkodás és a cselekvés függetlenségét és az önbizalmat.

Emlékezz az alapokban tárgyaltakra:

- a nő biztonságot keres, és a biztonságot a mai világban egy kiegyensúlyozott pasi adhatja meg leginkább, aki tudja merre tart az életben, vannak céljai, elképzelései, kellően öntudatos, és irányítja az életét. 

Ezeknek a belső tulajdonságoknak, vagy talán inkább képességeknek az egyik mércéje a nők öntudatlan programjában az, hogy mennyire irányítható, vagy pontosabban mennyire nem irányítható általuk az adott férfi, ami abban nyilvánul meg, mennyire képes a lovag a maga útját járni. 

Ez így tudom egyenlőre kicsit ködös, ezért mondok egy példát: ha férfi erős valósággal rendelkezik, véleménye és elképzelése van a dolgokról, akkor eleve tiszteletreméltóbb lesz a nők szemében. De a nőnek ez nem elég: öntudatlanul le fogja tesztelni, mennyire képes a férfi benne maradni ebben a valóságban. Ha a kedvéért kibillen, vagy bizonytalanságát veszti, akkor szimpátia kialakulhat a férfi iránt, de az evolúciós eredetű vonzódás, ami minden fajta viszony és kapcsolat kezdete, sajnos már nem. 

A legrosszabb eset, ha a nő látja, hogy ő minden esélyed, és a boldogságod függ tőle. Ilyenkor –bár lehetsz nagyon szimpatikus- mint potenciális partner elvesztél számára, hiszen a nő ösztönös lénye nem fog tudni független, támaszadó pasiként osztályozni téged, így soha nem lesz magas az érdeklődési szintje irányodban. Ha ennek a függő attitűdnek a jeleit egy nő felfedezi rajtad, maximum addig leszel jó számára, amíg sebtapasznak használ, vagy pasi-pótló jó barát lehetsz.

Alapszabály, hogy minél inkább csüngsz egy nőn, annál kevésbé fog érdeklődni irántad.

Ez sajnos nem vitatéma, hanem egyértelmű tapasztalati tény. Ha ráakaszkodsz a lányra, vagy bármilyen módon jelzed, hogy teljesen oda vagy érte -főleg a kapcsolat elején- a tisztelete erősen csökkenni fog irányodban, következtetésképpen lezuhan az érdeklődési szintje, és ezzel elbukod a komoly kapcsolat kialakulásának a lehetőségét.

Első számú szabály tehát, hogy életednek látszólag nem lehet a célpont a főszereplője, nem lehet ő az a személy, aki körül az egész világod forog. (főleg akkor kell javítani a helyzeten, ha amúgy ez eléggé fedi a valóságot...)

Muszáj, hogy a lány ne tudjon készpénznek venni téged, sose gondolhassa azt, hogy „Á!!! Ez a pasi kész! Ha fütyülök, ugrik”

Emlékszel még, amikor tervezgetted, hogy megveszed a jelenlegi kocsidat/számítógépedet mennyire odáig voltál érte? Nézegetted, rajongtál érte, stb... Most hogy állsz ezzel a kérdéssel? Ugyanúgy értékeled? Nem hinném. Az, az autó, amit a magadénak tudsz, amelyikbe bármikor beülhetsz, és mehetsz egy kört, nem igazán hoz lázba.

A lányok is így vannak ezzel. Az a férfi hozza lázba őket, aki önálló, aki megáll a lábán, érzelmileg nem ráutalt, és szinte számukra jutalom, ha idejét a nővel tölti…

Szabályok:

- SOHA ne mutasd meg a nőnek a kapcsolat kialakulási szakaszában, hogy maximálisan odáig vagy érte!!! Némi érdeklődés oké, rajongás kizárva…

- SOHA ne imádd körbe a kapcsolat kialakulásának a fázisában, ne szórd a bókjaidat, és ne puncsolj! Ezt had tegyék a gyógyegér konkurenseid, akik hamarosan úgyis le lesznek rázva…

A fenti gyógyegérmegnyilvánulások csak arra jók, hogy az egész játékot csírájában rontsd el!!!

Ha egy pasi vonzódni kezd egy lányhoz, akkor nagyon erős belső igénye alakul ki arra, hogy felhívja magára a figyelmet, hogy kedves legyen, hogy boldoggá tegye őt. Ajándékokkal kedveskedne neki, szíve szerint azonnal kifejezné tetszését, és mindent megtenne annak érdekében, hogy bebizonyítsa szándékai komolyságát. Sajnos pont emiatt veszti el a legtöbb érzelmileg érintett férfi a nőt, akit kiszúrt magának. 

A tisztelet elérésének 9 pontja:

A legtöbb férfi azt hiszi, hogy azzal, hogy tettekkel, vagy szavakkal bizonygatja álmai nőjének érzései komolyságát, akkor felkeltheti annak érdeklődését. Ez sajnos tévedés. Virágot adni, ajándékokat vásárolni, szerelmes nyálsms-eket írni kedves cselekedetek, de az érdeklődési szint szempontjából közömbös dolgok. A fenti eszközök a hódítók eszközei. És emlékezz rá: egy nőt meghódítani a szó szokásos értelmében nem lehet. Csak vonzani, de az egy teljesen más történet, kialakulása más eszközökkel facilitálható!

Ha ismeretségetek kezdetétől nem alakul ki a nőben magas érdeklődési szint irányodban, akkor akár a fejed tetejére is állhatsz, nem fog potenciális társként, szexpartnerként, férjként, barátként tekinteni rád. Magas érdeklődési szint hiányában lehetsz tökéletes lelki-barátja, de nem hinném, hogy arra vágysz, hogy a válladon sírja el álmaid nője, hogy mennyire lázba hozza az a kiismerhetetlen pasas, aki tegnap megint lemondta az általa javasolt randevút…

Milyen pasinak kell lenned, hogy magas legyen a nők érdeklődési szintje?

Önálló, céltudatos, magabiztos, határozott, gyengéd, sármos mondják a női magazinok…Emancipált világunk ellenére egy nő még mindig azt várja tőled, hogy erős egyéniség legyél, akire támaszkodni lehet. Ha egy tesze-tosza, tutyimutyi alak vagy, önálló gondolatok, célok, és elképzelések nélkül, mire fel tisztelne, és miért kellene érdeklődnie irántad? Ha a fentieket olvasva arra gondolsz, hogy holnapra über-machová kellene válnod, hogy sikereket érj el a nőknél, tévedsz. Egyáltalán nem a macho-imidzsről beszélek, hanem a férfias személyiségről.

Olyan emberként kell viselkedned, aki tudja, hol a helye a világban, hová tart, és mit akar elérni, aki jól megvan az életében, nincs szüksége lelki mankókra, és ha kell, egyedül is megáll a lábán. 

Egy nő olyan valakire vágyik, akire támaszkodni lehet az élet nehezebb pillanataiban is, tudat alatt pedig olyan férfi vonzza, akit folyamatos próbálkozásai ellenére sem tud kontrollálni, hiszen egy ilyen férfi képes majd megvédeni az élet gondjaitól például akkor, amikor gyereket szül, és szinte cselekvőképtelen. 

Ezek természetesen nem tudatos igények. Eszem ágában nincs azt mondani, hogy a nő tudatosan tesztelgeti, meddig mehet el nálad, azért, hogy megfigyelje hogyan működnél apaként. Ezek biológiai eredetű, tudat alatti történések. 

Ahogy nálad tudat alatt belépőkérdés a külső –egy csinos nő azokkal az ismérvekkel rendelkezik, melyek a sikeres fajfenntartást szolgálják: széles csípő, nagy mell, ösztrogéntől túlcsorduló babaarc- úgy tudat alatt a nő is leteszteli, hogy alkalmas lehetsz-e párjának. Ha nem látja benned azt a pasit, aki legalább kilenc hónapra és három évre képes megállni a lábán a segítsége nélkül, egyszerűen lehúz a listájáról. Ismét hangsúlyozom, mindez tudat alatt történik. Egy kedves, megértő, de odébb lökhető, kontrollálható, férfi, aki bár kedves, de nincs meg benne a belső tartás, egy belső keret, amit az elvei, világról alkotott határozott elképzelései alkotnak, jó barát könnyen lehet a számára, de sosem fog partner kategóriába kerülni egy valamire való nőnél.

Gondolj bele! Ha neked támadna komoly problémád, és választanod kéne, kivel akarod együtt megoldani, kit választanál? Egy olyan emberrel, aki nincs tisztában magával, és minden gondolata körülötted forog, vagy egy tiszta fejű, céltudatos figurával, aki önállóan is jól szerepel az élet színpadán? ( a terhesség igen komoly probléma, az ismerkedést pedig a gyereknemzést irányító ösztönök irányítják) 

A nő nem akar támasztékként funkcionálni, ő rád akar támaszkodni. Neked olyannak kell lenned, aki ezt a stabil támasz szerepet be tudja tölteni. Egy nő tudat alatt mindig gyermekei potenciális apját keresi. Hiszen az ösztön vezeti. Még akkor is, ha már van gyereke.

Sajnos a legtöbben, amikor valamilyen „csajozós” könyvet vesznek a kezükbe, azt várják, hogy nyitómondatokat, és taktikákat kapnak…Sajnos sok könyv ilyeneket ad… A Kód ebben más. A kód első fejezete inkább rólad szól! Nőből ezer féle létezik, belőled viszont egy van, így első körben Rád kell irányítani a fókuszt, és neked kell átalakulnod ahhoz, hogy mágnesként vonzd a nőket, köztük a kiválasztott célpontot is… Ahogy egy átlagos külsejű nő kemény munkával, sok edzéssel, egy jó fordrásszal közel félisetennővé válhat, úgy a pasik is megtanulhatják azokat a dolgokat, melyek felkapcsolják a nő vonzalmi kapcsolóit, és szinte a nők mágnesévé válhat, ugyanúgy, ahogy egy dundibb lány is fitness instruktorrá képezheti magát. És ha mágnesként működsz, már közel nem lesz annyira érdekes, mit mondasz az első pillanatokban.

Nézzük végig, mit kell tenned, hogy a nők szemében tiszteletre méltó férfi lehess, aki magas érdeklődési szintet vált ki, és szinte provokálja a női kezdeményezéseket!

1. Tarts valamerre az életben, legyenek céljaid, irányaid!

A nők -akármennyire modern életet élünk- tudat alatt gyermekeik apját, új családjuk eltartóját keresik. Ez biológiai tény. Az a férfi vonzó, aki képes arra, hogy egészséges gyermeket nemzzen, és -nem feltétlen fizikai értelemben- meg tudja védeni a családját. Ezeknek a kritériumoknak a már emlegetett őstuloknál a nagydarab, erős hím felelt meg, a civilizált világban azonban a testi erő szerepét nagyrészt átvette a lelki, pontosabban egyfajta „szociális erő”. Ma a céltudatos, sikeres pasi testesíti meg a nő „megvédésnek” a mintapéldányát, aki bízik magában, akar valamit kezdeni az életével, tudja, és el is éri amit akar.

Ha megvan az életed iránya, és célja, akkor sokkal szimpatikusabbá válsz a nők szemében… (Kivéve, ha ő az irány, és a cél, mert akkor semmi esélyed…)

A fentiek első folyománya, hogy nem foroghat az életed a lány körül!( ha ez mégis így van, akkor igyekezz ezt a lehető legkevésbé kommunikálni vele.:)) Fontos tehát, hogy tudd, mit akarsz kezdeni magaddal! Legyél elkötelezett a célod érekében, és ha szóba kerül, mi az életcélod, vagyis merre tartasz, tudd, mit fogsz mondani:

„Most szobafestésből élek, de hamarosan összejön annyi pénz, hogy beindítsak egy saját vállalkozást. Jövőre már két alkalmazottat szeretnék, három év múlva megveszem a Mercimet, öt év múlva megállapodok, és családot alapítok a saját házamban”

Mindenképp legyen egy ilyen útvonalad! Ha még nincsen ilyen életterved, legjobb, ha most megállsz, és addig nem olvasol tovább, amíg nem találtad ki, mit akarsz magaddal kezdeni. Ja, a lényeg: a nők ösztönösen érzik, mikor vered át őket. Ha komolyan gondolod a kiszemelt lánnyal a történeteteket, akkor az „útvonalad” legyen igaz! Tényleg legyenek céljaid, és törekedj azok megvalósítására! Fontos, hogy tűzz ki határidőket is! 

Tudd, mit akarsz elérni, és mikorra akarod elérni azt. Oszd fel a nagy tervet részfeladatokra, és láss hozzá a megvalósításhoz. Nem holnap, hanem MOST! Látszólag ennek semmi köze a csajozáshoz, azonban ez egy alapvető, és rendkívül fontos pontja a nő vonzásának.

Ha egy nő látja rajtad, hogy haladsz az életben, tartasz valamerre, és céljaid érdekében képes vagy önfegyelmet gyakorolni, erőfeszítést tenni, akkor joggal feltételezheti, hogy képes vagy mást is hasonló nívón művelni, így nagy valószínűség szerint alkalmas lehetsz párjának. 

Aztán ki tudja: ha a lánnyal ne adj isten mégsem jönne össze, még mindig jó lesz abba a Mercibe beülni…:)

Ha kellően meggyőzöd magad arról, hogy mit akarsz kezdeni magaddal, és teszel is célod megvalósítása érdekében, akkor sokkal nagyobb az esélyed, hogy álmaid lánya melléd áll.

Mire figyelj:

A kapcsolat kialakulásának a fázisában, amikor a terveidről beszélsz neki, semmiképp se szerepeljen Ő is a sztoriban! ;) 

Ne úgy add elő, hogy majd megvesszük a közös házunkat, hanem úgy, hogy megveszed a házad. Hatalmas különbség van a két megfogalmazás között…

2. Legyen véleményed a világ dolgairól, vállald fel egyéni gondolataidat, és ne félj ezekhez ragaszkodni!

A nők rajonganak az olyan férfiakért, akik intelligensek, tudnak gondolkodni, és nem félnek másképp gondolkodni, mint az átlag.

Példa:

Emlékszel diák korodból arra a vagány rocker srácra, aki mindig felszedte a legjobb nőket, pedig otromba ruhákba járt, sokat volt undorítóan részeg, és még csúnyán is beszélt? Azért tudta vonzani őket, mert másképp gondolkodott, mint az átlag kamasz gyerekek, nem befolyásolta a világ véleménye, a maga szabályai szerint élt. (Legalábbis ezt játszotta el, a tyúkok meg bedőltek nekiJ) A függetlensége volt, amiért tisztelték a csajok, és ezért kezdtek vonzódni hozzá.

Mire figyelj: 

-Ha egy beszélgetés közben valamilyen témáról véleményt nyilvánítasz, ne vadássz visszajelzésekre! A véleményed a TE véleményed, nem kötelességed egyetérteni senkivel. Tarts ki elképzelésed mellett. 

-Ha magadra mersz maradni egyéni elképzeléseiddel, bizonyítod függetlenségedet, ezzel nagyon jó benyomást tudsz kelteni a nőkben. 

-Ha a lánnyal ellentétes a véleményed, SOHA ne közelítsd véleményedet az övéhez, annak érdekében, hogy szimpátiát kelts benne. Mert ha ezt teszed, biztosíthatlak, nem fogsz!!!

Fontos: modorod legyen kifogástalan, és sose próbálj senkit véleményed elfogadására kényszeríteni, és ne bizonygass! Hiszen Te tisztában vagy az igazaddal, győzködni meg nem meggyőző! Ez így tökéletes… ;) 

3.Ne befolyásoljon túlzottan a rólad alkotott véleménye:

Öreg hiba, amit minden emocionálisan érintett átlagférfi elkövet, hogy idomul a nő elvárásaihoz, véleményéhez. Nem szabad! A nő a független férfiakat tiszteli, akik nem a beleegyezésüket keresik, hanem járnak a saját útjukon. Ha látja rajtad, hogy neki játszol, kiiktatod a szerelem három tényezője közül a tiszteletet és a szenvedélyt, és máris a „legyünk barátok” zónába csúsztál…

Ne tedd!

Nyugodtan vállald fel az övétől eltérő nézeteidet, és ne zavarjon, ha esetleg kifogásolja világképedet!

Sőt!

Mosolyogj rajta, ha valamivel nem ért egyet!

Jegyezd meg: a nő sosem fog tisztelni, ha az egyéniségedet áldozod fel érte…

Egy példa kicsiben:

Te: Ez az új Fiat nagyon jól néz ki…

Ő: Ez??? Ennél rondább autót még nem is láttam…

Te: Hát… Végül is tényleg vannak hibái…A lámpája nem olyan jó…Tudod mit, igazad van: tényleg ronda…

Na ilyet ne csinálj soha!

Te: Ez az új Fiat nagyon jól néz ki…

Ő: Ez??? Ennél rondább autót még nem is láttam…

Te: Hát…A Te korodban ( ezt of course egy szemtelenül fiatal lánynak) tudom, hogy a modern formák már annyira nem követhetők, de hidd el, jobban ki fogsz tudni jönni a civilizált emberekkel, ha megtanulsz haladni a korral… ( mosolyogva, piszkálódós hangon)

Ez sokkal jobb…

:D 

A fenti banálisnak tűnő példa demonstrálja miről van szó. Szó nincs róla, nem udvariatlannak kell lenni, lehetsz kedves, még jobb, ha – mint a fenti példa mutatja- kicsit vicces, csipkelődős. Ez a legjobb stratégia, amit választhatsz, azonban járd a magad útját, a nő véleményétől függetlenül. 

4.Tartózkodj a visszajelzés-vadászattól!

Ha azt akarod, hogy a választottad vonzódjon hozzád, nem szabad, hogy azt akard, hogy vonzódjon hozzád. A nő ahhoz vonzódik, aki jól megvan nélküle is… 

Faramuci ellentmondás, de muszáj észben tartani… Ha mentálisan erős férfi vagy / erős férfinak látszol, akkor érzelmileg nem vagy ráutalva a nőre, pont ezért van jó esélyed nála a magas érdeklődési szint elérésére. 

Amint a lány észre veszi, hogy összeomlasz, ha nem áll szóba veled, ha látja, hogy nagyon sokat jelent neked, elveszítetted nála a vonzalom három építőkövéből a bizonytalanság építőkockát, és –ha a játék kezdetén történik ez- gyorsan vége is lesz a dalnak. 

Alapvető szabály, hogy soha ne tegyél fel az alábbiakhoz hasonló kérdéseket:

-Szimpi vagyok számodra?

(Két nap után? Ugyan már, miért kérdez ez a pasi ilyet???)

-Szerinted lehet köztünk valami?

Ez a tipikus gyógyegér kérdés halálbiztosan öli meg a lányban ébredező vonzalom csíráit. Ha a játék elején jól szerepelsz, akkor a lány elkezd tisztelni, majd kicsit vonzódni hozzád, és hamarosan ő fog hasonló gondolatokat forgatni a fejében. 

Ha ennek a folyamatnak a közepén a fenti kérdéssel keresztüllövöd a természetszerűen jelentkező -és érdeklődési szintjét erősítő- bizonytalanságát, akkor te magad teszed tönkre a kapcsolat kialakulásának a lehetőségét. Fájó tény, hogy a legrendesebb srácok szokták tudtuk nélkül így lerombolni egy amúgy jónak ígérkező kapcsolat esélyeit, miközben a lányt közel nem ennyire tisztelő ösmacho meg kiváltja a bizonytalanságot, és elviszi a gyógyegér elől a lányt.

Ezeket a kérdéseket a lánynak kell megfogalmaznia először. Először magában, utána pedig szóban. Persze a nők verbalitás terén sokkal jobban otthon vannak, így nem ilyen nyíltan fogják feltenni a kérdést, de ha feltették, akkor biztosan tudhatod, hogy jó úton járnak a dolgok. 

Ha te kérdezel ilyet előbb, akkor ő ítélkezik a kapcsolatotok fejlődésének iránya felől, ő lesz az, aki vezet, te pedig lassan elveszed az erőd, a bizonytalanságot, a tiszteletet, majd a kapcsolat kialakulásának az esélyét.

Ugye milyen sok jelentősége lehet egy ilyen egyszerű kérdésnek? (És ugye milyen sok gyógyegér felteszi a fenti kérdést? )

-Érzel irántam valamit?

(Te érzel a lány iránt valamit? Olvasd el az előző kérdés kommentárját. Erre kb. ugyanazok a dolgok vonatkoznak. )

Milyen srácok jönnek be neked?

A megfeleléskényszer gyógyegérjellegzetesség. Az érzelmileg érintett lovag tipikus tulajdonsága, hogy úgy igyekszik viselkedni, ahogy a nő elvárja. Ha egy érintett srác tudja, hogy a lány a boldog és visszafogott családi élet híve, akkor is elkezd a nyugodt együtt töltött estékről áradozni, ha szíve szerint minden estéjét más buliban töltené. Ez az inkongruencia nagyon vonzalomgyilkos. Ha a pasi nem tud hű lenni magához, akkor a nő nem tudja tisztelni. Még akkor sem, ha nem ismeri annyira a pasi előéletét, és amúgy fogalma nincs a korábbi életmódjáról. A testbeszéd, a mikrogesztusok árulkodnak, és ha nincs összhangban a mondandó, és a jelek, akkor a nő érzékeli a disszonanciát, és 

(Ezt nem árt kiszedni belőle, hogy te is tudj hasonló értékeket kidomborítani, de sose ilyen nyíltan kérdezd meg, mert ebben a formában szinte virít, hogy azt vizslatod, bejössz-e neki. Ha muszáj, akkor inkább azt kérdezd meg, mi fogta meg az első pasijában…

Tetszem Neked?

A helyes felfogás: kit érdekel. A kérdés inkább az, ő tetszik-e neked???

Ha jól gondolkodsz, jól viselkedsz, jól beszélsz, és jó a testbeszéded, magas lesz az érdeklődési szintje, és majd ő fog ilyen kérdéseken rágódni magában. De csak magában, mert Te profi kódolt pasiként sosem adsz majd direkt választ hasonló kérdésekre!! ;) 

Miért ne érdeklődj leendő barátnőd érzelmei felől?

A kapcsolat kezdeti fázisában, ha már megindítottad a támadást, a lányban is elkezdenek érzések ébredni irányodban. Könnyen lehet, hogy tudat alatt már vonzódik hozzád, de tudatosan ezt még nem meri bevallani magának, sőt, lehet kezdetben még ellenkezik saját ébredező emócióival. Ebben a stádiumban, ha érzési felől firtatod, több okból is nagy bakot lősz!

- A válasz nem lesz őszinte, mert ekkor a kialakulófélben lévő vonzalom ellenére a tudatos ellenállás még jóval erősebb, mint a tudatalatti érzelem. A válasz nem fogja tükrözni a mélyebben alakuló érzéseit, te viszont összeomlasz a reakció bizonytalanságától, és ennek hatására elköveted azt a hibasorozatot, amivel lerombolod a tudat alatt már jelen lévő vonzalmat, és vele együtt a kialakulófélben lévő kapcsolat esélyét.

- Ha visszajelzésekre vadászol, észreveszi, hogy érzelmileg rá vagy utalva, ami mint már tudod, szenvedélyromboló a nőnél. Ezzel felfeded sebezhetőséged, és egy sebzett férfira nem lehet úgy támaszkodni, mint egy erős, saját lábán álló lovagra. Kérdéseiddel lerombolod a tiszteletet, lenyomod az érdeklődési szintet, kioltod a szenvedélyt, és maximum jó barátja lehetsz a lánynak. Szóval jobb, ha nem keresed a visszajelzéseket, hanem kiolvasod azokat a Rejtett jelekből. ( később)

példa:

Egyszer elkövettem az a szarvas hibát, hogy mikor azt hittem a lány már behódolt nekem (két hét ismeretség, és egy kéz a kézben romantikázva eltöltött hétvége után) megkérdeztem tőle, hogy mit érez irántam. Miután hazavittem, nem láttam többet… 

Ezt a pontunkat nagyszerűen alátámasztja egy helyes lánnyal folytatott tartalmas interjú. Egy internetes társkeresőre ezt a Csernus Imre idézetet tette fel:

Idézet:

Magamról:

"A megfelelő NŐ- vagy FÉRFIszerep megélése a felnőttkorhoz kötődik A hazug minták elsajátítása, ami kezdetben öntudatlanul történik, a fejlődést gátló tényező Milyen hímnemű az aki nem mer odaállni a másik elé és őszinte lenni? Aki nem meri felvállalni tetteit vagy érzelmeit?? Ezek mind csak alamuszi nyulak! Tipikus nyámnyila puha pöcsök!" 

Egyelőre ennyi a véleményem az itt lévő hímekről! A partner:????? Szerintem nem itt van mert akkor egy puha pöcs??? 

Majd a lány kommentje, amikor beszélgettünk:

Idézet:

Sokféle adatlappal próbálkoztam, először egy kedves lányként mutatkoztam be, de ez nem vezetett sok eredményre, majd kitettem pár viccet, akkor főleg poénra vettek, és ezután jött a Dr. Csernus idézet: azóta a pasik leveleinek sora megállíthatalan….…de képzeld, a férfiak bizonyítási vágya,hogy nem "puha pöcsök" valami félelmetes hogy tör elő! Hihetetlen milyen szinten manipulálhatóak a pasik tudat alatt:-DDD) Ostoba lények, azt hiszik attól férfiasak, ha a hőstetteikel próbálják megmutatni milyen tökös gyerekek…

Tanulságos ugye? :P

Összegezve:

Ha kíváncsi vagy, mit érez irántad, mit akar tőled a lány, akkor is bírd ki, hogy nem kérdezed meg tőle! Egyrészt ritkán számíthatsz őszinte válaszra, másrészt nem jó, ha felfeded a függőségedet. Helyette inkább olvasd el a Rejtett jelek fejezetet, és ha elsajátítottad az ott tanult ismereteket, akkor kevesebb ilyen önpusztító kérdés fog felmerülni benned.

5.Neheztelj, haragudj, dühöngj :D !

„Önmagát ítéli el a bíró, ha felmenti a bűnöst.”

Publilius Syrus

Ha elolvastad a bevezetőt, biztosan emlékszel a harmadik sztorira, ahol a lány nem jelent meg a randin, még csak nem is értesítette a fiút, hogy nem lesz ott, de a fiú még ezt is mosolyogva eltűrte a lánynak…

Egy gyenge átlagférfi, aki a lányt maga fölé helyezi, az mindent megbocsát a nőnek. Elnézi az inkorrekt viselkedést, a hazugságokat, a női furmányokat. Ez megint csak egy olyan megengedhetetlen hiba, amit nem szabad elkövetned, ha tényleg akarod a lányt.

Alapvetően defektes az a viselkedésmód, amit a legtöbb érzelmileg érintett átlagférfi ösztönösen követ, hogy érzései bizonyításként hatalmas türelmet gyakorol, és mindent elvisel a szeretett nőtől.

Defektes, és általános…

Általánosan és hibás…

Ezzel a nagy buzgósággal a gyógyegér szépen tönkre is teszi az esélyeit.

Ha a lány inkorrekt módon viselkedett veled, és te nem „büntetted meg” ezért, akkor nagy valószínűséggel nagyot zuhant az érdeklődési szintje irányodban. 

Nem hiszed?

Anyukád nem ezt tanította?

Pedig így van!

A nők erős férfira vágynak, akit nem lehet ide-oda rángatni az életben.

Ha bármit megcsinálhat veled, miért tisztelne, és miért kellenél neki?

A nők nagyon gyakran pusztán tesztelnek azzal, hogy megpróbálják nálad kihúzni a gyufát. 

Tudom, egy új kapcsolat kialakulásánál a legjobb kellemesen megértően viselkedni, de ha jól haladsz, mindig (MINDIG!!!) eljön az idő, amikor a nő kipróbálja, meddig mehet el nálad.

Ez egyfajta teszt. Ha túl sokat engedhet meg magának veled szemben, akkor a tisztelet, és vele együtt az érdeklődési szint meredeken zuhan, a tartós vonzalom kialakulásának az esélye pedig ezek hiányában ki van zárva. 

Ha a lány túl messzire ment, ki kell osztani. (még ha a látszatra kicsit rá is kell játszani, és akkor is, ha ez rendkívül nehezedre esik…

Példa:

Kb. egy hónap ismeretség, de bármilyen komolyabb előzmény nélkül megbeszéltem egy találkozót egy nagyon szép, lelke mélyen kedves, de a túl sok hódoló miatt magától kissé elszállt, és nagyon válogatós lánnyal. El is jött, de látványosan nem volt lelkes, és rögtön a találkozás után közölte, hogy halaszthatatlan program miatt csak húsz perce van… 

Akkor kezdtem el gyakorolni az elveket és a rájuk épülő technikákat, így még nem voltam túl rutinos. Szinte már elkezdtem volna - udvariasan megértő gyógyegérként - megköszönni, hogy eljött egyáltalán, de hirtelen eszembe jutott a Kód egyik idevágó tétele. Nagyon tetszett a lány, ezért elég bizonytalan elhatározással, de a Kód elveinek megfelelően inkább azt mondtam neki, hogy mivel egész délutános programot beszéltünk meg, jobb. Ha rögtön haza indul… És elköszöntem. Láthatóan meglepődött ( egy null. ide  :) ), de azért elment.

Kb. két perccel ezután tovább követtem az elveket, és írtam neki egy sms-t, hogy azt még elfelejtettem mondni, hogy rettentő töketlennek tartom, hogy nem szólt legalább egy nappal előre, hogy dolga van, mert lemondtam egy másik jó programot( Ilyet mint az utóduzzogásban elmondta, még nem mondtak neki… :) ) Még aznap emailt írt: elnézést kért, magyarázkodott, hogy miért volt MUSZÁJ mennie. Szívem szerint azonnal felhívtam volna, hogy nem haragszom, de most már rutinosan hű maradtam a Kódhoz, így nem válaszoltam semmit. (nehéz volt, mert nagyon tetszett a lány, és a sokéves gyógyegérösztönöm ellen kellett cselekednem.) De megérte, mert két óra múlva felhívott, és könyörgőre fogta… Sajnálta, hogy megbántott, és bizonygatta, hogy nem akar elveszíteni és egyéb bla bla...

Szerinted hogy alakult volna a történet, ha megértően hagyom, hogy húsz perc múlva elsétáljon? A Kódelvek ismerőjeként a válasz egyértelmű: ki se alakult volna komolyabb kapcsolat, maximum a lány jó barátja lehettem volna. Semmi több.

Mi ebből a tanulság? 

-Tedd helyre a nőt - akkor is, ha még nehezedre esik- ha olyasmit csinált, amit méltatlannak érzel.

-Kövesd a Kód elveit, akkor is, ha esetleg eleinte még nem látod miért lesz ez jó neked...

Mire figyelj:

-Ne ess túlzásokba. Nem hisztisnek kell lenni, ne csatázz jelentéktelen piti ügyek miatt.

-Csak akkor haragudj, ha tényleg megvan hozzá a jogod. 

-Ha még nem ivódott beléd ez a gondolkodásmód, akkor ha letoltad, maradj tőle távol egy időre, mert ha beszélni tud veled, látni fogja rajtad, hogy még nem vagy teljesen magabiztos ezzel.. 

- Ha gyenge vagy, akkor talán jobb ha telefonon, vagy esetleg emailben szúrod le, mert ha jelen maradsz, a nem verbális jeleket könnyedén értelmezni tudó nőként úgyis észreveszi rajtad, hogy hajlítható vagy. Maradjon csak egyedül a bizonytalanságával… ;) 

-Ha eljött a megbocsátás ideje ne kérj bocsánatot kinyilvánított haragodért! Hiszen az teljesen jogos volt... 

folyt köv..

(forrás: radaralatt fórum, szerző: szentesipeti)