Ha magas érzelmi töltéssel indulsz neki a téged komolyan érdeklő lány meghódítását célzó gamenek, szinte behozhatatlan hátrányban vagy. Az érzelmi érintettséged lesz az eszköz, amit a nő felhasznál ellened a kapcsolat kezdetén létrejövő, kontrollért folytatott harcban. Ezt a csatát ha túlzottan érintett vagy vagy, valószínűleg elveszted, és vele együtt elveszted a lány férfinak járó tiszteletét/érdeklődését. 

Esélyed csak akkor lehet, arra, hogy létrejöjjön kapcsolat, ha nem mutatsz nagyobb érdeklődést mint mint ő, de folyamatosan növeled az ő érdeklődését. Amint úgy érzi, hogy megfogott, és kontrollálni tud, már nem tud(!) mélyen legbelül úgy tisztelni, mint férfit. (mint embert, kollégát, jó barátot igen, de abból soha nem lesz érdemi vonzalom)

Mutatóban pár példa a gyakorlati részből:

Emlékszel a történetre az előző cikkemből? A kódférfi éttermet választ, azon belül odasétál az asztalhoz, és udvariasan kihúzza a széket a nőnek. ( figyelmes, de domináns) , diplomatikusan felajánlja a lánynak, hogy választ neki kaját, ami a nő ha szeretne elfogad, ha nem, akkor a pasi nem erőlteti rá a döntését. A kódférfi egyáltalán nem függ. Ha nem tetszik a lánynak a hely, amit ajánl, akkor nem roskad össze mentegetőzve, hanem poénra veszi: „ Ok, átmehetünk oda, amit Te mondasz, de akkor Te hívsz meg..:)” Mellesleg a Kódférfi a kapcsolat kialakulásának a fázisában a legritkább esetben megy étterembe, de ennek a miértjéről később…

A második sztori nagyon jól kezdődött:De a gyógyegér túl hamar árulta el az érzéseit. A Szenvedély fejezetben derül ki majd, hogy miért nagyon káros a kialakulófélben lévő kapcsolat egészségére nézve ez a cselekedet. Először is, nem lett volna szabad a jól sikerült randi után azonnal felhívni a lányt. Adni kellett volna egy kis időt, hogy a fiú hiányozni kezdhessen neki. Tilos az első szex előtt elárulni, hogy mennyire érdekel a lány. Ezzel pont a kapcsolat kialakulásáért felelős bizonytalanság részt oltod ki. Bár ez a történet kezdődött a legígéretesebben, sajnos a kódelmélet szerint ebben a sztoriban van a legkevesebb esély a javításra.

A harmadik eset sem volt reménytelen, de a fiú csúnyán elszúrta:A harmadik esetben könnyen lehet olvasni a sorok között. A fiú minden programját lemondta a randi miatt, tehát a lány kontrollálja az ő idejét. Az időzárások fejezetből majd kiderül, ez miért nagyon rossz ötlet. Alapszabály, hogy egy randi miatt nem mondhatunk le programot. De ha már így alakult, rögtön a telefonbeszélgetésben kellett volna úgy lekezelni a lány inkorrekt cselekedetét, hogy csak porzik. Egy erős értékrend szerint elő pasival nem lehet mindent megtenni. Ha a fiú keményen megmondja a véleményét a nő magatartásáról, a lány szinte biztos, hogy elnézést kért volna, és másnap már megjelent volna a randin. Csak egy gyógyegér hiheti, hogy ha egy nő lábtörlőjeként mindennel szemben megértést tanúsít, akkor az tisztelni fogja, és bele szeret… Erről a kérdéskörről a tisztelet elveknél olvashatsz majd sokat.

Az érdeklődési szint:

A nő szerelmét, vonzódását, vágyakozását, illetve azt az érzést, amit el szeretnél érni, hogy érezzen irántad, az egyszerűség kedvéért nevezzük el érdeklődési szintnek.

Ez a Kód legfontosabb fogalma, ugyanis minden ezen áll, vagy bukik majd a kialakuló kapcsolatban. Az egész kódrendszer lényege a magas érdeklődési szint elérése.

Peti egy fitness terem szaunájában ismerkedett meg a lánnyal. Sokszor összefutottak a lány aerobic órája után, és egyre jobbakat beszélgettek. A lány egyértelműen pozitív testbeszédi jeleket mutatott a fiú felé, rengeteget használta az „én is” klisét, majd telefonszámcserét kezdeményezett. A lány este írt egy sms-t, amiben elküldte még egyszer a számát, ha esetleg Peti elhagyta volna a cetlit. Amikor Peti először randira hívta, komolyan át kellett szerveznie az életét, hogy el tudjon menni. De azonnal elment. Ráadásul erősen túlsminkelve.

Ez a történet tipikus példája a magas érdeklődési szintnek.

Péter megkérdezi Líviát, hogy elkísérheti-e egy darabon. Lívia azt válaszolja, hogy nem lakik túl messze, erre semmi szükség. Erre Péter a lány telefonszámát kéri, Lívia azt mondja, inkább adja meg Péter az övét…Ez pedig tipikus példája az alacsony érdeklődési szintnek.

Ha a lány érdeklődéi szintje magas irányodban a kapcsolatotok tökéletesen fog alakulni, ha alacsony, akkor - ha egyáltalán kialakul kapcsolat - mindenben a lány alárendeltje leszel, de csak addig, amíg nem jelenik meg a férfi az életében, aki magas érdeklődési szintet ér el nála. És ebben az esetben fájó lesz a búcsú…

Magas érdeklődési szint esetén:

- a lány lépéseket fog tenni irányodban

- mindig megjelenik a megbeszélt randin,

- ott nem nézeget más férfiak felé,

- ha nem követsz el kapitálisan nagy merényeteket ellene, akkor esetleg még a házassági ajánlatodra is igent mond. (ezt nyilván nem akarod, ez csak példa...:) )

Ha az érdeklődési szint magas, akkor nem lesz érdekes,

- hogyan áll a hajad,

- mennyit keresel,

- mit mondanak a barátnői,

- mennyire akadályozzák a kapcsolat kialakulásának a lehetőségeit a külső körülmények,

a lány ki fog találni valamit, vagy meggyőzi magát, hogy áthatoljon az akadályokon.

A Kód viselkedési elveinek célja, hogy magas érdeklődési szintet érj el választot nőnél, ezáltal vonzódjon hozzád, és szinte Ő akarjon meghódítani téged. Tudom, ez elsőre túl szépnek látszik ahhoz, hogy igaz legyen, de ha jól begyakoroltad a teendőket, nem fogsz győzni csodálkozni az eredményeken… 

A hosszabb szerelmi kapcsolatok alapszükséglete, hogy a nő magas érdeklődési szinttel rendelkezzen a férfi iránt.

Ezért a Kód elméletének, elveinek, és technikáinak célja kettős:

1. Első cél, hogy olyan viselkedési és gondolkodási modelleket tanítson meg neked, melyekkel magadhoz vonzhatod a nőt, aki tetszik neked.

2. A másik fontos szempontrendszer, amit a Kód megtanít, hogy milyen viselkedési formákat kell feltétlen elkerülnöd, ahhoz, hogy a nőben re rombold le az ösztönös vonzalmat, tehát ne rombold le az érdeklődési szintjét.

folyt köv..