A nők miért a független és bunkó férfiakra buknak?Sorozatunk indul melyben szentesipeti, A kód című csajozásról írt könyvéből rakunk ki szemelvényeket. A szerzőről tudni kell, hogy korábban erősen elmélyedt a csajozás világában és több, mint 100 lány volt meg neki különböző online társkereső (nem szexpartnerkereső!!:D) oldalakról. Sorozatunkban segítséget próbál nyújtani a gátlásosabb és nőknél kevésbé sikeres férfi olvasóknak.I. Az Alapelvek:Alaptézis:

Azzal hogy tényleg komolyan érdeklődsz egy lány iránt, már el is követted a legnagyobb hibát, ami a kapcsolatotok kialakulását a legnagyobb valószínűséggel meghiúsíthatja!

Ugye jogos kérdés, hogy miért? Miért rossz, ha rettenetesen vonz az a nő, akivel össze akarsz jönni? Nézz meg egy betegesen szerelmes férfit! Mindent megtenne a párjáért, minden gondolata körülötte forog, szinte a lány az életének az értelme. 

Aztán nézd meg, hogy az igazán csinos és kedves, mellesleg barátjukba szerelemes lányok milyen típusú férfiakkal vannak együtt!

Tipikusan nem a fenti hősszerlemes fajtával, hanem sokkal inkább egy kicsit függetlenebb, hozzá képest relatíve magabiztos pasival futnak. Ha megfigyelsz egy vonzó nőt, nagyon ritkán arra mosolyog, aki pincsiként körbeugrálja, hanem a vonzó, magabiztos, esetleg humoros férfira, akiért más nők is lelkesednek, és akit nem tud annyira készpénznek venni. Miért van ez?

A női-férfi kapcsolatok kialakulásának dinamikájában az állatvilág ösztönösségére jellemző biológiai szabályszerűségek sokkal inkább jelen vannak, mint az hinnénk. Ha egy férfi egy nővel kommunikál, tulajdonképpen két szinten érintkezik vele. Tudatos szinten, amit a civilizáció és a szocializáció szabályai határoznak meg. Ezen a szinten akkor értekezel egy nővel, ha például egy józan pillanatában megkérdezed, hogy milyen társat szeretne maga mellé. Minden bizonnyal azt fogja mondani, hogy egy teljesen normális, ápolt, érzékeny, őt szerető és magával egyenrangú félként tisztelő férfit szeretne. (Minden bizonnyal pont olyan leírást ad majd, amiben minden valószínűség szerint magadra ismersz.)

A fent említett tudatos szint az, ami sajnos nem túl sokat számít egy kapcsolat, és az ahhoz vezető női vonzalom kialakulásában, viszont a gyógyegér férfiak mindegyike, tehát a férfiak kilencvennyolc százaléka a nőknek csak ezt a kommunikációs szintjét tudja megszólítani. 

A másik szint ahol a férfi a nővel érintkezik a biológiai szint, az ösztönök szintje:

Ennek a szintnek a működésének a bemutatására had hozzak egy kicsit technokrata példát: ha most valaki megkérdezné tőled, hogy milyen autóval lenne a legideálisabb a budapesti dugókban araszolni, mit válaszolnál?

Valami olyasmit, hogy ne legyen túl nagy, hogy könnyebben lehessen parkolni vele, fogyasszon keveset, de legyen megbízható, és biztonságos, ugye? Viszont ha most egy jó tündér azt mondaná, hogy a következő pár évre a kilencvenkilenc százalékban városi túráidhoz ajándékba megkaphatod ezt a praktikus kisautót, de ha akarod akkor választhatsz helyette egy vadiúj X6os BMW-t is, akkor melyik kulcsot kérnéd el tőle? A kisautóét, amivel könnyű parkolni, keveset fogyaszt, kisebb az esélye, hogy ellopják, vagy az X6-ot? Ugye nem kérdés…

Pedig a józan eszeddel tudod, hogy az X6-tal biztosan kétszer annyi kört kell majd futnod parkolóhelyet keresve, kb.kétszer annyit fogsz költeni az üzemanyagra és a fenntartási költségekre, de ha képbe kerül egy X6 lehetősége, ugye eszedbe se jut az a célszerű kisautó, amit a logikáddal gondolkodva korábban olyan szimpatikusnak tűnt?

Pont így működik a nők ösztönös és tudatos szintje… 

Tudatosan gondolkodva nyilván egy kedves, őket szerető pasit választanának, de ha valóban párválasztásra kerül a sor, akkor kizárólag a bennük lakó ősi ösztönök szerint alakul a döntésük. 

És ez az ősi ösztön pont nem ahhoz a férfihoz húzza őket, aki szerelmes beléjük, sokkal inkább ahhoz, aki nem, ahogy te sem az okosan kiválasztott kiskocsiba szeretsz bele, hanem a szinte teljesen értelmetlen terepjáróba, vagy sportautóba. 

Miért vonzóbb egy érzelmileg kevésbé érintett férfi?

Mert független. Független a nőtől, a nő véleményétől, a nő elfogadásától. Amíg az érzelmileg függő férfi a nő tudatos énjének próbál minden áron megfelelni –azzal hogy minden rigolyáját elfogadja, nagyon megértően viselkedik, vagy maximálisan a nőnek él- addig az a 

férfi, aki a nő ösztönös énjét ragadja meg, egész mást csinál.

Józan ésszel, tudatos szinten gondolkodva egészen biztos, hogy az a nő, akiért rajongsz egy intelligens, megértő, érzékeny, rá odafigyelni tudó férfire vágyik – emlékszel: városi autó - de annak a vonzalomnak a kialakulása, ami egy viharos vonzódáshoz szükséges –X6 - a nőknél nem a tudatos szinten történik, és ez a vonzódás legfőképpen nem egy átgondolt józan döntés kérdése.

Te is a batár terepjárót választod, annak ellenére, hogy tudatosan gondolkodva tudod, minden szempontból rosszabb egy böszme nagy autóval kicentizni a parkolóhelyeket, jobban szennyezi a környezetet, és többet is fogyaszt.

A kegyetlen valóságban a kiszemeltedet egy egészen más férfitípus vonzza, mint amiről -tudatos szinten- ő azt hiszi, hogy vonzó lehet számára.

Amikor az érzelmileg független férfi találkozik egy átlagos lánnyal, laza és biztonságban érzi magát: nem akar bizonyítani lány számára, ha kell, kiáll magáért, ha kell, nemet mond neki, nem dicséri állandóan nyálas szájjal. Ha azt tartja helyesnek, leápolja a lányt, ha jónak érzi ugratja, vicces, és természetes. Ez a „normális” férfi viselkedése. 

Azonban ha gyógyegerünk szerelmes lesz, vagy legalább is nagyon tetszik neki a lány, akkor azon oknál fogva, hogy már tétje van számára az interakciónak, megzavarodik. Egyre több gondolata a lány körül forog, meg akar felelni a lány magasabbnak vélt elvárásainak, a téthelyzet miatt elveszti a spontaneitását, és függeni kezd a lánytól. Mivel akar tőle valamit, a lány jóváhagyásától függ… Gyakorlatilag a lánytól függ… 

Egy nő ösztönös énje képtelen vonzódni egy függő férfihoz, leginkább pedig egy tőle függő férfi taszítja. Furcsán hangzik, ugye? 

Pedig igaz! A nő ösztönös énjét kifejezetten taszítja a szerelmes férfi gyárilag kódolt tipikus viselkedése…

Az érzelmileg érintett férfi nagyon megértő, mindent elvisel, nagyon türelmes. Hiszen a lánynál van, ami kell neki, ezért a lány szimpátiája fontossá válik. Elkezdi pont azokat a személyiségjegyeket felmutatni, melyek a lány tudatos énjének nagyon is imponálnak (kisautó), viszont az ösztönös lényét (X6) teljesen hidegen hagyják, vagy rosszabb esetben kifejezetten taszítják. Az ösztönös nő –bár tudatos szinten erről fogalma nincs- egy nagybetűs férfit akar, aki elejti a vadat, megvédi az ellenségtől, tudja mit csinál és harcedzett. Aki irányíthatatlan, kontrolállhatatlan, viszont könnyedén kontrollálja a nőt. 

Az érzelmileg érintett gyógyegér küzd a nő figyelméért, és meg akar felelni számára. Igy tesz, mert nem tudja, hogy a nő valódi vonzódásának eredete a régmúlt történelmében gyökerezik. 

El tudod képzelni, hogy párszázezer évvel ezelőtt a törzs alfahímje, miután sikerrel vívott meg az ellenséges törzzsel, majd elejtett két mamutot, a nő jóváhagyásáért pitizett volna, hogy az figyelemre méltassa? Ugye viccesen hangzik… Sokkal meggyőzőbb érv lehetett a bunkósbot, ami ha a választott nőnek esetleg kifogásai támadtak (amúgy biztosan nem támadtak kifogásai) minden bizonnyal előkerült…

Az viszont már sokkal könnyebben elképzelhető, hogy a gyenge nő mindent megtett, hogy az erős hím őt válassza az utódai felneveléséhez, a védelemhez, és az élelmezéshez. (Ezt az elméletet el ne mondd egy nőnek… Ha mégis, akkor nem vállalok felelősséget a sérülésidért…)

A világ ősemberünk óta azonban alaposan megváltozott… A nők emancipálódtak, szavazati jogot kaptak, és alaposan megnövekedtek az elvárásaik. De ha jobban megnézed hogyan tud nézni az ügyeletes nyálgép koncertjén az első sorban tomboló kamaszlány, vagy az egyetemista lány a rajongását semmibe vevő oktatójára, Micike titkárnő a boldog házasságban élő főnökére, rájössz lehet abban valami, hogy nem feltétlen a férfinak kell futnia a nő után…

Ha előveszed a régi emlékeidet biztos eszedbe jut az a momentum, amikor az iskola összes lánya az ügyeletes szépfiúba volt szerelmes, és talán elfogadod, lehet abban valami, hogy azok a férfiak váltják ki a nők magnetikus vonzódását, akik megtartottak valamit az őstulok férfiasságából. Annak az őstuloknak a képességéből, akinek eszébe nem jutott volna harcolni és sunnyogni a nő figyelméért. Annak az őstuloknak a képességeiből, aki kiválasztotta az érte sunnyogó nők közül azt (vagy inkább azokat) akik számára érdekesek voltak. 

A világ egészen más lett, az ösztönök, melyek mozgatják a gépezetet viszont teljesen ugyanazok maradtak. És szerencsére biztosan lehet építeni rájuk!Itt kezdődik a KÓD. 

A nőnek az őstulok idejében elég nyilvánvaló volt, ki az alfa hím, ki az a pasi, akit a leginkább érdemes megfogni. Ma már a helyzet közel nem annyira egyértelmű… 

Ahogy távolodott a civilizáció a kőbunkós őstuloktól, úgy lett egyre kevésbé nyilvánvaló, hogy ki az a pasi, aki az őstulok modern kori megfelelője. 

Régen a fizikai erő testesítette meg azokat a tulajdonságokat, melyek a túléléshez, az utód biztosításához szükségesek voltak… Ez valamilyen szinten így maradt ma is, de az erő fogalma mássá vált ma, mint pár tízezer évvel ezelőtt. Régen a testi erő volt az, ami dominánsan a faj és az utód fennmaradását legnagyobb valószínűséggel biztosította. A nagydarab őstulok tudta leginkább élelmezni, és megvédeni az utódait. Ahogy a civilizáció kialakult, a fizikai erő szerepét egyre inkább egyfajta lelki, mentális erő vette át, mely sokkal kevésbé látványos, mint a test adottságai. 

Ezen okból a nők egyre jobb és jobb antennákat fejlesztettek ki magukban, amivel tesztelni tudják a férfiakat. Ma, ha egy nő és egy pasi találkozik, a nő tudat alatt rögtön szelektál. Eldönti, hogy a férfi esetlegesen szóba jöhet-e, mint potenciális partner, és ha első ránézésre úgy döntött ESETLEG szóba jöhet - elég kevés ilyen férfi van- akkor a férfi számára láthatatlan tesztek arzenáljával próbálja felülbírálni saját döntését… 

Ha a férfi elbukik a nő tesztjein, azaz kimutatja (gyógyegér)foga fehérjét, rövid úton lekerült a nő potenciális partner listájáról… Igy jár egy átlagos lánynál a legtöbb gyógyegér, és így jár az érzelmileg érintett férfiak többsége a kiszemeltjénél. Ha viszont a pasi jól kezdett, és ezután megfelelt az újabb és újabb teszteken, akkor a nyerők kategóriájába kerül, és a nő lassan de biztosan vonzódni kezd hozzá…

Ez a rejtett násztánc nap mint nap jelen van az életünkben. A nők nem tudnak róla, hogy csinálják, a pasiknak pedig fogalma sincs, hogy tesztelve vannak. Viszont ha megbuknak a teszten, elvesztek a kiszemelt lánynál. A legnagyobb baj, hogy a tesztkérdésekre általában nem az a nyerő válasz, amivel a teszt tényével tisztában nem lévő férfi ösztönösen reagál. Ösztönös szinten legtöbbször pont az ellentétes viselkedés keltene vonzalmat.

Mielőtt belemegyek a viselkedési elvek taglalásába, mutatnék három szituációt, melyek közül valamelyik talán veled is megtörtént. Elég tipikusak, tehát jó esély van rá, hogy belefutottál már az egyikükbe. A következő módon viselkedik egy normális, érzékeny, a nőt magával egyenrangú félként kezelő” férfi, ha érzelmileg függő:folyt. köv...Hasonló témában bővebb infokat szentesipeti blogján találtok a Radaralatton (radaralatt.hu/blog). Ebbe a közösségbe regisztrálhattok és eszmét is cserélhettek csajozás témakörben.