I.)

Randizol egy csinos lánnyal. Jó fej akarsz lenni: megkérdezed, mit szeretne csinálni este. Azt feleli, megéhezett, vacsorázna. Mire te rákérdezel, hová szeretne menni. Nem nagyon erőlteti a válaszadást. Kissé flegmának tűnik. Erre te megkérdezed mi a kedvenc helye. „Mindegy” feleli unottan. „Jó ez a McDonalds itt előttünk” . Igy hát beültök a gyorsétterembe. A hamburger és a kóla mellett elég langyos hangulatú a beszélgetésetek. Világosan érzed, valami nem stimmel… Végül is a legjobbat akartad neki… Erőlködsz… Próbálsz jópofa lenni, arról beszélsz, ami érdekli, a fő téma ő maga. Az este nagy nehezen eltelik. Másnap a lány már nem veszi fel a telefont…

II.)

A lány gyönyörű… Az első randin teázni mentek. Kiderül, hogy intelligens, és vonzó. Rögtön tudod, hogy ő az IGAZI. A randitok frenetikusan sikerül, az este elrepül. Te is, ő is nagyon jól éreztétek magatokat. Miután hazamész, már csak rá tudsz gondolni. Még aznap este felhívod: elmondod, hogy istenien érezted magad, és másnap estére megbeszélsz egy új találkát. Egyetért. Tetszik neki az ötlet. Úgy érzed nyeregben vagy.Másnap este romantikus sétát tesztek a Margitszigeten. Fagyi, nagyszerű beszélgetés. Jól érzitek magatokat. Mikor elköszöntök, elmondod neki, milyen fantasztikusnak tartod, és hogy úgy érzed, teljesen beleszerettél. Még mindig biztonságban érzed magad… Mosolyog, megköszöni a bókokat, ő is nagyon boldognak látszik. Másnap viszont nem veszi fel a telefont… Nem hív vissza. Tizedszer hívod, mire SMS-ben reagál: „nagyon szimpatikus vagy, és nem akarlak megbántani: mi lenne ha barátok lennénk”

III.)

Találkozót beszéltek meg, de lány húsz perccel a megbeszélt idő után sem jelenik meg a randin. Ideges vagy, mert lemondtad az összes többi programodat, hogy találkozhass vele. Felhívod. Ártatlanul közli veled, hogy kitört nála a világválság, állatorvoshoz kellett vinnie a tengerimalacát, elszökött a kutyája, és holnap vizsgázik. Ezekre a komoly kifogásokra dühöd ellenére nagyon megértően reagálsz. Szinte Te kérsz elnézést. Másnapi randit javasolsz… Ő azt mondja: „Jó, holnap rád csörgök, és megbeszéljük mikor” Másnap persze nem hív, hiába ülsz egész nap reménykedve, telefonnal a kezedben.…


Sejted mi lehetett a hiba a fenti képeken?

Nyilván tudod… 

De menjünk bele az unalmas részletekbe egy kicsit mélyebben!

A régmúlt történelme során a férfi volt a „tökös” lény, a nő a „szoknyás” A férfi feladata volt táplálékot szerezni, és megvédeni a családot, míg a nő a gyermekeket gondozta, és vacsorát készített. A családtól távol harcoló/vadászó férfinak erősnek kellett lennie, hogy el tudja ejteni a túlélést jelentő vadakat, és meg tudja védeni magát. Nem támaszkodhatott tevékenységében a nőre, aki távol, otthon maradt, és inkább kiszolgáló személyzetként működött a vadászatból hazatérő, megfáradt férfi, és az utódok számára. Mivel a férfi volt a túlélésért felelős személy, nyilvánvalóan ő volt a család feje, ő volt a főnök.

Az utód gondozásáért, és a vacsora elkészítéséért felelős nő számára az a férfi volt a legvonzóbb, aki a legnagyobb valószínűséggel tudta biztosítani a család túlélését, magyarul legbiztosabban tudta megszerezni a napi betevő falatot, vagy megvédeni a családot az ellenségtől, egyszóval a legnagyobb biztonságot nyújtotta számára. 

Egyszóval az a pasi volt vonzó, aki BIZTONSÁGOT tudott nyújtani.

A fenti kép alapjaiban mostanra sem változott, csak kissé átalakultak az árnyalatok. A nőt ma is a biztonságot nyújtó férfi vonzza. És biztonságot akkor is, és ma is az a férfi tudott/tud nyújtani, aki kontrollt gyakorol. 

A kontroll képessége régen azt jelentette, hogy fizikailag kontrollálja a környezetét, az ellenségeit, és a vadakat, ma azt jelenti, hogy a pasi irányítja az életét, irányítja a dolgokat, melyek történnek vele. És legfőképp az is beletartozik, hogy a nő nem tudja irányítani őt. 

Hiszen aki kontrollt gyakorol, azt irányít, és nem irányítható…

Ha visszagondolsz a fenti három példára, a férfi mindegyikben pont olyan típus volt, amit a nő az ideális társként leírt: kedves, megértő, a nőt magával egyenrangúnak elismerő, ennek ellenére mégsem váltott ki egy szemernyi érdeklődést sem. Tudni szeretnéd miért? 

Mert mindhárom esetben tökéletesen hiányzott belőle a kontroll képessége, azaz teljesen gyógyegérként viselkedett…

Tökéletesen a beszélt a nő tudatos szintjéhez, miközben az ösztönös nő minden tesztjét elbukta… 

A nő, bár szereti az emancipáció által kivívott függetlenségét és önállóságát, mélyen legbelül még mindig azt várja el a leendő párjától, hogy olyan férfi legyen, aki irányítja a helyzeteket, melyekbe kerül, és azt is, hogy ő maga ne tudja kontrollálni a férfit.

Kicsit olyan ez, mint a kutyáknál a falkavezér kiválasztódása. 

A falka tagjai újra és újra megkóstolják a vezért, hogy kipróbálják, vajon tényleg jó kezekben van-e a falka. Félreértés ne essék, nem arról beszélek, hogy el kell nyomni a nőt, hanem arról, hogy a nő tudat alatt –hangsúlyozom : tudat alatt!!!- ahhoz a férfihoz vonzódik, aki erős. Olyan pasit keres, akire lehet támaszkodni az élet viharaiban, aki képes gondoskodni róla baj esetén, aki elég erős ahhoz, hogy jó apa legyen.

Viszont az erő fogalma ma már nem egyértelmű! 

A létfenntartásért vívott harc ma már nem fizikai szinten folyik, így nincs ráírva egy férfira a belső erő, így a nőnek tesztelnie kell. Ennek következtében minden férfi-női kapcsolat létrejöttekor -ha a nőnek egy kicsit is bejön a férfi - kialakul egy kis csatákkal –a később majd rengeteget emlegetett női tesztekkel - teletűzdelt kötélhúzásszerű csata azért, hogy kié a kontroll az interakcióban. Ha a nő megnyeri ezt a háborút, akkor a maximum a jó barátja lehetsz, de hosszú távra szóló társa sohasem. 

Az ok egyszerű: ha a nem vagy erősebb, mint ő, akkor ő lesz a falkavezér, így hogyan is tudna rád támaszkodni, hogyan is tudnád megvédeni őt az élet kritikus időszakaiban. A védelem és a biztonságra törekvés a nőknél alapvető evolúciós eredetű motiváció a társkeresésben. A férfi minden vonzó (férfias) tulajdonsága – magas kereset, vezetőképesség, intelligencia, jó megjelenés- indikátorai annak, hogy képes oltalmat biztosítani társának. A nőnek tudat alatt ez nagyon fontos. 

Az érzelmileg érintett férfi, amikor elkezdődik a csata a kontrollért, menetrendszerűen önként adja át azt a nőnek, harc nélkül, fel sem ismerve, hogy már rég a tétre menő háború folyik. Ezzel bombabiztosan rombolja le a nő érdeklődési szintjét. Erre a külső könyveben rengeteg példát fogok mutatni. 

A Kód módszertana megtanít pontosan felismerni ennek a csatának a jeleit, megtanít bánni a jelekkel, és megtanít megszerezni azt, amit a nő ösztönös énje kontrollként érzékel. Azt, ami a nő vonzódásának, így kapcsolat kialakulásának előfeltétele.

A dolog szépsége, hogy a nő tudatalattija megvezethető, pont úgy, ahogy a pasiké is, és ennek a pontos módja –bár kitartó gyakorlással- megtanulható.

Ahogy a pasi vonzalmát leginkább bizonyos testi jelek kapcsolják fel, úgy a nőkét bizonyos személyiségbeli tényezők. (Egy szilikonmell akkor is magára vonja a pasi figyelmét, ha tudatosan teljesen tisztában van azzal, hogy a dolgot nem a természet adta. Ja, hogy azt mondod, neked nem jönnek be ezek a természetellenes dolgok?) Tényleg? Akkor az alábbi 3 nő közül melyiket zavarnád el, ha épp most könyörögne, hogy feküdjön le veled? ( emlékszel? X6- kisautó effektus :p ) szerk: itt a könyben három szilikonmellű hb10 képe szerepel 

Ezen a ponton kerül képbe –erősen negatív elemként - az érzelmi érintettség!

Ha szerelmesen közelíted meg a kiválasztott lányt, - empatikus lényként - nagyon hamar megérzi, hogy érzelmi érintettségednél fogva kontrollálni tud téged. Hiszen függsz tőle, és egy függő ember cselekedetei hamar árulkodóvá válnak. A tipikus érzelmileg érintett férfiviselkedés azon cselekedetek arzenálja, melyekkel a legtöbb férfi lerombolja esélyeit a szeretett nőnél: Mert önként adja a kontrollt a nő kezébe. 

Miért baj az, ha egy férfi szerelmes, miért baj, ha „normálisan viselkedik”?

Kezdetben úgy tűnhet, nem baj. A nőnek átmenetileg nagyon is imponál, ha a férfi odáig van érte, de az ösztönös vonzalom kérdésében nem szempont, hogy a férfi viselkedése/érdeklődése tudatos szinten imponál–e a nőnek. Romantikus kapcsolat akkor alakulhat ki, amikor a nő rajong a férfiért, és csak akkor jöhet létre, ha a férfi vonzza a nőt, és vonzalom kérdésében a dolgok tudat alatt dőlnek el. (X6) 
Ha szerelmes vagy, függsz a lány kényétől-kedvétől, elveszted az erődet, a tesztjeinek játékszerévé válsz. Érzi, hogy övé a kontroll, és mivel egy nő sem tisztel egy olyan férfit, akit kontrollálni tud, nem tud vonzódni hozzá, így beleszeretni sem.

Ha alig ismered a lányt, és úgy szerettél bele, még rosszabb a helyzeted:

A világban látszólag a férfi küzd a nőért, és a nő dönt. Ez a látszat, valójában legtöbbször a nő vonzódni kezd, tehát választ, meghódít, tehát megszerez, és a férfi körülbelül ekkor kezd rájönni, hogy valami történik körülötte. Ahhoz, hogy te tudj választani, és megszerezni a nőt, akit szeretnél, más kell tenned, mint a hódító típusú férfiaknak, akiknek előbb utóbb a lekoptatás a jutalma. Ha vonzod a nőt, az vonzódni fog, és lassan végigjátssza a játékot, aminek a közepén te fogod elhívni őt vacsorázni, de szívetek mélyén mindketten tudni fogjátok, hogy ennek nem feltétlen te vagy a kezdeményezője. 

Ha alig ismersz egy nőt, és máris vonzódni kezdesz hozzá, a fenti vonzódási kör nem jön létre. 

Egy nő tudat alatt érzi, hogy egy „komoly” hímért többet kellett volna küzdenie. (Neki a férfiért, és nem a férfinak érte…) Ha túl könnyen megkaphat, öntudatlan tesztrendszere, egy alacsonyabb rangú, gyengébb hímnek fog minősíteni, aki támasznyújtásra eleve alkalmatlan. A támasznyújtásra alkalmatlan, gyengébbnek nyilvánított férfi hamar a „legyünk csak barátok” zónába kerül. 

Csak ha az ő érdeklődési szintje a magasabb, akkor vagy nyeregben!

A kapcsolat kialakulásának a fázisában nem szabad úgy működnöd, mint egy átlagos szerelmes pasinak. Ha tipikus érzelmileg érintett pasiként cselekedsz, akkor szinte garantáltan elveszted a lányt, aki felé húzol. A csábítás alapszabálya, hogy kicsit úgy alakítsd a kapcsolat kialakulásának a folyamatát, hogy ne neked kelljen meghódítani a nőt, hanem ő akarjon megszerezni téged. Ennek az elvi eszköztára a Kód. 

Példa:

Emlékezz! Többször beléd szerettek annak idején azok a - nem túl vonzó- lányok, akiket alig vettél komolyan, de egy kis alkohol után flörtöltél velük, míg akikért rajongtál, sosem törődtek túl sokat veled…